NYVSC  >  Súlyemelő szakosztály
Súlyemelő szakosztály PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 18. hétfő, 00:12

A szakosztály életének ezen időszakát a személyi változások jellemezték. A szakosztály elnöki posztot egykori kiváló versenyzőnk Feri Attila tölti be.
Az edzői munkakörben – elsősorban munkahelyi okok miatt – Farkas Zoltánt és Szabolcsi Richárdot Sinka Attila és Seres István váltotta.
A szakmai munka hangsúlyát a tehetségkutatásra tették. Fontos a sportág hátterének bővítése, a súlyemelés minél szélesebb körű megismertetése, a szakosztályi létszám növelése. Az általános iskolák folyamatos látogatása eredményeként sorra érkeztek a sportág iránt érdeklődők a terembe. Hosszabb-rövidebb idő után a kezdők nagyobbik része lemorzsolódott. A nyári szünet után a munkát más módszerekkel, nagyobb intenzitással folytatni kell.
Közben a régebbi versenyzők végezték edzésmunkájukat és versenyeztek is. Részt vettek a Területi Csapatbajnokság mindét fordulóján, ahol az elsőt megnyerték, a másodikon pedig a második helyezést érték el.
Az időszak fontos versenye volt az Iskolás OB – korábban Diákolimpia – amelyen Mikovics Attila II. helyezett lett a +85 kilogrammosok mezőnyében. Ugyancsak ő képviselte egyesületünket a Serdülő Magyar Bajnokságon, ott is ezüstérmet szerzett. Versenyzőnk adottságai, szorgalma és hozzáállása szép reményekre jogosítja őt ebben a sportágban. Reméljük, hogy iskolaváltása – szeptembertől középiskolában tanul – nem okoz törést sportmunkájában.
Az edzésfeltételek javítása, az esztétikusabb, egészségesebb környezet kialakítása érdekében, szponzori forrásból korszerűsítették a súlyemelő teremet. Kicserélték a padlóburkolatot, a szalagdobogót, a nyílászárókat, lefestették a falakat és az eszközöket. Audió és informatikai rendszert építettek ki. A sportolók és vezetők több száz órányi önkéntes munkát végeztek. Reméljük, hogy ez az ötmillió forintot meghaladó ráfordítás is segíti majd a sportolók számának gyarapodását.