nemzetkozi sikerek

NYVSC  >  Súlyemelő szakosztály
Súlyemelő szakosztály PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 18. hétfő, 00:12

A szakosztály életének ezen időszakát a személyi változások jellemezték. A szakosztály elnöki posztot egykori kiváló versenyzőnk Feri Attila tölti be.
Az edzői munkakörben – elsősorban munkahelyi okok miatt – Farkas Zoltánt és Szabolcsi Richárdot Sinka Attila és Seres István váltotta.
A szakmai munka hangsúlyát a tehetségkutatásra tették. Fontos a sportág hátterének bővítése, a súlyemelés minél szélesebb körű megismertetése, a szakosztályi létszám növelése. Az általános iskolák folyamatos látogatása eredményeként sorra érkeztek a sportág iránt érdeklődők a terembe. Hosszabb-rövidebb idő után a kezdők nagyobbik része lemorzsolódott. A nyári szünet után a munkát más módszerekkel, nagyobb intenzitással folytatni kell.
Közben a régebbi versenyzők végezték edzésmunkájukat és versenyeztek is. Részt vettek a Területi Csapatbajnokság mindét fordulóján, ahol az elsőt megnyerték, a másodikon pedig a második helyezést érték el.
Az időszak fontos versenye volt az Iskolás OB – korábban Diákolimpia – amelyen Mikovics Attila II. helyezett lett a +85 kilogrammosok mezőnyében. Ugyancsak ő képviselte egyesületünket a Serdülő Magyar Bajnokságon, ott is ezüstérmet szerzett. Versenyzőnk adottságai, szorgalma és hozzáállása szép reményekre jogosítja őt ebben a sportágban. Reméljük, hogy iskolaváltása – szeptembertől középiskolában tanul – nem okoz törést sportmunkájában.
Az edzésfeltételek javítása, az esztétikusabb, egészségesebb környezet kialakítása érdekében, szponzori forrásból korszerűsítették a súlyemelő teremet. Kicserélték a padlóburkolatot, a szalagdobogót, a nyílászárókat, lefestették a falakat és az eszközöket. Audió és informatikai rendszert építettek ki. A sportolók és vezetők több száz órányi önkéntes munkát végeztek. Reméljük, hogy ez az ötmillió forintot meghaladó ráfordítás is segíti majd a sportolók számának gyarapodását.

 

Legfrissebb HÍREINK

Veres Amarilla sikere Rioban a Paralimpián. 

Veres Amarilla

Kerekes-székes vívónk Veres Amarilla bronzérmet szerzett a párbajtőrözők csapatversenyében és ötödik lett tőr egyéniben. GRATULÁLUNK!

Amarilla és edzője Pákey Béla a Köztársasági Elnöktől a Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapta. Veres Amarilla számára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a „Pro Cumitatu” kitüntető díjat adományozta.

NYVSC hírességei

tarjanyi vivas1Tarjányi István
1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van...

Bővebben...
 

Feri AttilaFeri Attila
(Románia, Marosvásárhely, 1968. szeptember 24.) magyar súlyemelő. Romániában ismerkedett meg a súlyemeléssel, klubja a Marosvásárhely SC volt...

Bővebben...

Online látogatók

Oldalainkat 21 vendég böngészi

Húsz év piros-kékben

NYVSC book borito