nemzetkozi sikerek

NYVSC  >  Tollaslabda szakosztály
Tollaslabda szakosztály PDF Nyomtatás E-mail
2013. november 18. hétfő, 00:13

Ők is a jól működő szakosztályaink közé tartoznak. Az igen aktív szakosztály elnök kitűnően dolgozik együtt az edzőkkel, munkájukhoz hatékony segítséget kapnak a Kertvárosi és a Zelk Zoltán általános iskola vezetőitől, valamint az ott tanító pedagógusoktól. Közös tevékenységük eredménye a sportág folyamatos utánpótlásának megléte és az edzésfeltételek biztosítása. Több helyi versenyt rendeztek, amelyek alkalmat nyújtanak a város valamennyi diákjának arra, hogy bekapcsolódjanak a rendszeres tollaslabdázásba.
A sportág bajnokságait az év első felében bonyolították le, sportolóink valamennyi korosztályban értek el I-VIII. helyezést. Az U17-esek között Bukoviczki Bianka és testvére Nikoletta 1 ezüst és 2 bronzérmet harcoltak ki. Ugyancsak a dobogó harmadik fokára állhatott a Nyéki Soma – Simon Balázs páros az U13-as korosztályban. Szereztek még versenyzőink ezeken kívül három ötödik és egy hetedik helyet. Még szebb lenne az eredménylista, de Bukoviczki Bianka sérülése miatt nem állhattunk rajthoz az ifjúsági csapatbajnokságon, ahol, az erőviszonyokat ismerve az I-III. hely valamelyikén végeztünk volna.
Ugyancsak sikeres volt a szakosztály szereplése a Diákolimpia országos döntőjében. Ott korosztályában Bukoviczki Bianka minden vetélytársánál jobbnak bizonyult, így bajnok lett. Két társa, Bukoviczki Nikoletta és Vincze Gyöngyvér egyaránt 5. helyezett lett saját korosztályában.
A „B” kategóriások (nem igazoltak) mezőnyében sportolónk 1 első, 1 második 3 harmadik, 2 ötödik és 1 hetedik helyet szereztek.
Összességében tehát eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött.

 

Legfrissebb HÍREINK

Veres Amarilla sikere Rioban a Paralimpián. 

Veres Amarilla

Kerekes-székes vívónk Veres Amarilla bronzérmet szerzett a párbajtőrözők csapatversenyében és ötödik lett tőr egyéniben. GRATULÁLUNK!

Amarilla és edzője Pákey Béla a Köztársasági Elnöktől a Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapta. Veres Amarilla számára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a „Pro Cumitatu” kitüntető díjat adományozta.

NYVSC hírességei

tarjanyi vivas1Tarjányi István
1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van...

Bővebben...
 

Feri AttilaFeri Attila
(Románia, Marosvásárhely, 1968. szeptember 24.) magyar súlyemelő. Romániában ismerkedett meg a súlyemeléssel, klubja a Marosvásárhely SC volt...

Bővebben...

Online látogatók

Oldalainkat 26 vendég böngészi

Húsz év piros-kékben

NYVSC book borito