1 szazalek

nemzetkozi sikerek

Ilyen a jó versenyző PDF Nyomtatás E-mail
Szakosztályok - Súlyemelő szakosztály
2014. május 14. szerda, 10:43

Mikovics Attila edzotabor

Versenyről-versenyre javít eredményein súlyemelő szakosztályunk sportolója, az 1998-as születésű Mikovics Attila.

Május utolsó napjaiban a lengyelországi Ciechanow adott otthon az Ifjúsági Európa Bajnokságnak. Attila a 94 kg-nál nehezebb sportolók tizenkét fős mezőnyében a nyolcadik helyet szerezte meg. Szakításban 120 kg-t, lökésben 155 kg-t teljesített. Addigi legjobb eredményét 12 kilogrammal múlta felül, ami azt bizonyítja, hogy lelki, akarati tulajdonságok terén is kiváló adottságokkal rendelkezik.
Egy hétre rá, május 10.-én következett az újabb erőpróba, a Junior Magyar Bajnokság, ahol mindkét fogásnemben tovább javította eredményét. A 125 + 157 kg –os teljesítmény az ezüstérem megszerzését jelentette. Ennél többet, csak az Attilától négy évvel idősebb vetélytársa ért el.

Mikovics Attila EB

Mikovics Attila a kép bal szélén áll


Legközelebb – csapattársaival együtt – május 17-én a csapatbajnokság második fordulójában lép dobogóra.
Természetesen nem elvárás az, hogy újabb kilókkal növelje teljesítményét, de adottságait ismerve, szorgalmát látva az nem is volna meglepetés.
Öröm látni az egykori olimpiai bronzérmes, világbajnok Feri Attila vezetésével dolgozó, erős, motiváló közösséget, amelyben minden sportoló keményen dolgozik, eredményeiket fokozatosan javítják. Ennek a csapatnak válhat húzó emberévé, a nála is fiatalabbak példaképévé Mikovics Attila.

 

Legfrissebb HÍREINK

Veres Amarilla és Tarjányi István újabb érmeket szerzett

roma bronz eleje nagy

roma bronz hata nagy

Veres Amarilla kerekes-székes vívónk újabb érmeket szerzett világversenyen. Rómában november 8-12. között tartották a sportág Világbajnokságát. Amarilla kard egyéniben és párbajtőr csapatversenyben lett bronzérmes. Párbajtőr egyéniben az 5. helyet szerezte meg.

Csapattársa Tarjányi István szereplése is sikeres volt, ő a párbajtőr csapat tagjaként 5. a kard csapat tagjaként 7. helyezett lett.
Mindkét sportolónak gratulálunk!

Bővebben...

NYVSC hírességei

tarjanyi vivas1Tarjányi István
1978 október 7-én születtem Kiskunfélegyházán, és egy kis faluban éltem Petőfiszálláson 17 éves koromig a szüleimmel. Egy nővérem van...

Bővebben...
 

Feri AttilaFeri Attila
(Románia, Marosvásárhely, 1968. szeptember 24.) magyar súlyemelő. Romániában ismerkedett meg a súlyemeléssel, klubja a Marosvásárhely SC volt...

Bővebben...

Online látogatók

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Húsz év piros-kékben

NYVSC book borito

Dr. Szilágyi Jenő sporttevékenysége

szilagyi jeno eleje