NYVSC  >  Hírek, események  >  Tollaslabda szakosztály  >  Szentpáli Marcell vezére volt a válogatottnak, majd Szlovéniában nyert versenyt
Szentpáli Marcell vezére volt a válogatottnak, majd Szlovéniában nyert versenyt PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2018. január 30. kedd, 13:21

Marci

Szentpáli Marcell Medvodében felállhatott a dobogó tetejére  - © Fotó: Magánarchívum

 

2018 januárja a teniszező Fucsovics Márton sikereitől volt hangzatos, de egy másik nyíregyházi Marci is hallatott magáról. Az U13-as korcsoportban szereplő Szentpáli Marcell, az NYVSC tollaslabdázója előbb vezéregyénisége volt a pécsi nyolccsapatos nemzetközi versenyen második helyen végzett magyar válogatottnak, majd Szlovéniában nyerte meg a rangos nemzetközi viadalt.

A pécsi Nation to Nation (2018 január 11-14) elnevezésű megmérettetésen körmérkőzés döntött a helyezésekről, a mieink hét győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zártak. Ugyanez volt Szentpáli Marcell egyéni mérlege is, miként a csapat, ő is a dán riválisától kapott ki. A nyíregyházi reménység azért az északiak ellen sem maradt nyeretlen, hiszen Hart Petra oldalán vegyes párosban gazdagodott egy győzelemmel a 7–2-es dán sikerrel végződött összecsapáson. A többi meccsen, így az ukránok (9–0), a románok (6–3), a szerbek (9–0) a szlovákok (7–2), a horvátok (7–2) és csehek (6–3) ellen valamennyi egyes mérkőzését megnyerte Marci, aki párosban is hibátlan maradt, de ott eggyel kevesebb meccset játszott, hiszen a szerbek ellen pihentették. A csapatviadalt a dánok nyerték meg, a mieink a cseheket megelőzve lettek másodikok.

Ezek után 2018. január 19-21-én a Zelk-iskola diákja önbizalommal felvértezve utazhatott a szlovéniai Medvodébe, a 9. Medvode Forza Cupra. A 13 ország 152 versenyzőjét megmozgató viadalon a nyíregyházi versenyző az U13-as korosztályban az egyéni és párosversenyt is megnyerte – továbbmegyünk, az általa játszott kilenc mérkőzésen egyetlen szettet sem vesztett.

A legyőzöttek között volt szlovén, spanyol és osztrák versenyző is. Párosban a Szentpáli Marcell, Horváth Csanád duó spanyol riválist győzött le a döntőben, előtte, az elődöntőben osztrákot. Utóbbi tandem két tagjával Marci egyesben is találkozott: Luis Pongratzot az elődöntőben múlta felül, a kínai származású Pascal Chenget a döntőben, miután az ellenfél sérülés miatt az első szettben, Marci 6–0-s vezetésénél, feladta a küzdelmet.

Ezeken a versenyeken Szentpáli Marcell igazolta, hogy Magyarországon ő korosztálya legtehetségesebb játékosa, de a környező országokból sem talált talált legyőzőre, a két legutóbbi tornán egyedül a dán Lasse Linderoth múlta felül, aki fejlettebb tollaslabda-kultúrából érkezett. Ha minden jól megy, Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea tanítványának, a tavasz folyamán esélye nyílik arra, hogy más nemzetek képviselőivel is megmérkőzzön. (Megjelent a Kelet-Magyarországban)