NYVSC  >  Hírek, események
Szakosztályok: hírek, események
Egy arany, két ezüst! PDF Nyomtatás E-mail
Ökölvívó szakosztály
2021. december 21. kedd, 14:40

bunyosok 2021

Nagyszerű eredménnyel és ami még fontosabb kiváló teljesítmény nyújtva versenyzőink csillogó érmekkel tértek haza Győrből a felnőtt országos bajnokságról.

Kovács Richárd 63,5 kg arany érem, megvédte a tavalyi címét és negyedik felnőtt országos bajnoki címét gyűjtötte be! Petrimán Patrik ezüst érem 67 kg, két győzelem egy vereség 18 évesen! Beri Kevin ezüst érem 86 kg, egy győzelem után a döntőben nem tudott kiállni sérülés miatt 18 évesen!

Edzők: Nagy Lajos, Kassai Ignác

Gratulálunk a csapatnak, hajrá Nyvsc!

 
Marcell duplázott a bajnokságon PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2018. május 11. péntek, 07:35

 tollas-marcellSzentpáli Marcell egyik versenyszámban sem talált legyőzőre (Fotó: Varga Miklós)

 

Az NYVSC tollaslabdázója, Szentpáli Marcell egyéniben és párosban is aranyérmet szerzett.

Pécsen a Multi Alarm SE fellegvára adott otthont a 13 évesek tollaslabda országos bajnokságának. A nyíregyházi színeket az NYVSC két versenyzője Simon Levente és Szentpáli Marcell képviselte.

Marci kiemeltként magabiztosan nyerte meg csoportja meccseit, míg Levente – egy győzelemmel és két verességgel – nem jutott a nyolc közé. A folytatásban Szentpáli Marcell pápai ellenfelét legyőzve a legjobb négy közé jutott, és ott is folytatta jó sorozatát – sima két szettben abszolválta a seregélyesi sporttársa elleni mérkőzést -, és tovább menetelt egészen a döntőig.

A fináléban a székesfehérvári színekben induló Dulcz Domos sem tudta megszorítani a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános iskola tanulóját, aki fölényes sikert (21:15, 21:8) aratott. Marcell párosban is verhetetlennek bizonyult, ugyanis a pápai Horváth Csanáddal az oldalán szintén aranyérmet szerzett és lett magyar bajnok a tizenhárom évesek között mindkét versenyszámban. A kettős győzelmét nem csak szorgalmas munkájának köszönheti, hanem edzői – Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea – szakmai munkájának is, hiszen ők is sokat foglalkoznak a fiatal sportolóval.

Szentpáli Marcell számára nincs még vége a szezonnak, ugyanis a magyar válogatott tagjaként Skóciába utazik korosztályos nemzetközi tornára, majd júniusban Szerbiában is versenyez. (Forrás: szon.hu)

 
Szentpáli Marcell vezére volt a válogatottnak, majd Szlovéniában nyert versenyt PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2018. január 30. kedd, 13:21

Marci

Szentpáli Marcell Medvodében felállhatott a dobogó tetejére  - © Fotó: Magánarchívum

 

2018 januárja a teniszező Fucsovics Márton sikereitől volt hangzatos, de egy másik nyíregyházi Marci is hallatott magáról. Az U13-as korcsoportban szereplő Szentpáli Marcell, az NYVSC tollaslabdázója előbb vezéregyénisége volt a pécsi nyolccsapatos nemzetközi versenyen második helyen végzett magyar válogatottnak, majd Szlovéniában nyerte meg a rangos nemzetközi viadalt.

A pécsi Nation to Nation (2018 január 11-14) elnevezésű megmérettetésen körmérkőzés döntött a helyezésekről, a mieink hét győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zártak. Ugyanez volt Szentpáli Marcell egyéni mérlege is, miként a csapat, ő is a dán riválisától kapott ki. A nyíregyházi reménység azért az északiak ellen sem maradt nyeretlen, hiszen Hart Petra oldalán vegyes párosban gazdagodott egy győzelemmel a 7–2-es dán sikerrel végződött összecsapáson. A többi meccsen, így az ukránok (9–0), a románok (6–3), a szerbek (9–0) a szlovákok (7–2), a horvátok (7–2) és csehek (6–3) ellen valamennyi egyes mérkőzését megnyerte Marci, aki párosban is hibátlan maradt, de ott eggyel kevesebb meccset játszott, hiszen a szerbek ellen pihentették. A csapatviadalt a dánok nyerték meg, a mieink a cseheket megelőzve lettek másodikok.

Ezek után 2018. január 19-21-én a Zelk-iskola diákja önbizalommal felvértezve utazhatott a szlovéniai Medvodébe, a 9. Medvode Forza Cupra. A 13 ország 152 versenyzőjét megmozgató viadalon a nyíregyházi versenyző az U13-as korosztályban az egyéni és párosversenyt is megnyerte – továbbmegyünk, az általa játszott kilenc mérkőzésen egyetlen szettet sem vesztett.

A legyőzöttek között volt szlovén, spanyol és osztrák versenyző is. Párosban a Szentpáli Marcell, Horváth Csanád duó spanyol riválist győzött le a döntőben, előtte, az elődöntőben osztrákot. Utóbbi tandem két tagjával Marci egyesben is találkozott: Luis Pongratzot az elődöntőben múlta felül, a kínai származású Pascal Chenget a döntőben, miután az ellenfél sérülés miatt az első szettben, Marci 6–0-s vezetésénél, feladta a küzdelmet.

Ezeken a versenyeken Szentpáli Marcell igazolta, hogy Magyarországon ő korosztálya legtehetségesebb játékosa, de a környező országokból sem talált talált legyőzőre, a két legutóbbi tornán egyedül a dán Lasse Linderoth múlta felül, aki fejlettebb tollaslabda-kultúrából érkezett. Ha minden jól megy, Gönczi Andrea és Jakabné Keul Andrea tanítványának, a tavasz folyamán esélye nyílik arra, hogy más nemzetek képviselőivel is megmérkőzzön. (Megjelent a Kelet-Magyarországban)

 
Jóváhagyott sportfejlesztési terv a 2017/2018-as szezonra PDF Nyomtatás E-mail
Közzététel
2017. december 18. hétfő, 11:35

Egyesületünk vélhetően, a jóváhagyott sportfejlesztési tervben a jogcímeken belül meghatározott tételek között átcsoportosításokat fog kérelmezni, tekintettel a csapataink működési kiadásainak valós forrás igényeire.

Jóváhagyó határozat
Jóváhagyott SFP

 
Veres Amarilla újabb érmeket szerzett PDF Nyomtatás E-mail
Vívó szakosztály
2017. november 28. kedd, 09:00

Veres Amarilla kerekes-székes vívónk újabb érmeket szerzett világversenyen. Rómában november 8-12. között tartották a sportág Világbajnokságát. Amarilla kard egyéniben és párbajtőr csapatversenyben lett bronzérmes. Párbajtőr egyéniben az 5. helyet szerezte meg.
Csapattársa Tarjányi István szereplése is sikeres volt, ő a párbajtőr csapat tagjaként 5. a kard csapat tagjaként 7. helyezett lett.
Mindkét sportolónak gratulálunk!

roma bronz eleje nagy 

roma bronz hata nagy 

roma bronz eleje   roma bronz hata

 
Veres Amarilla sikere Rioban a Paralimpián PDF Nyomtatás E-mail
Vívó szakosztály
2017. november 28. kedd, 08:58

 

Veres Amarilla Kerekes-székes vívónk Veres Amarilla bronzérmet szerzett a párbajtőrözők csapatversenyében és ötödik lett tőr egyéniben. GRATULÁLUNK!

 

Amarilla és edzője Pákey Béla a Köztársasági Elnöktől a Bronz Érdemkereszt kitüntetést kapta. Veres Amarilla számára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a „Pro Cumitatu” kitüntető díjat adományozta.

 
Súlyemelő érmek az ökölvívó és a súlyemelő Magyar Bajnokságokon PDF Nyomtatás E-mail
Súlyemelő szakosztály
2016. november 08. kedd, 23:31

U 15 – U 17. OB (Tamási, 2016. augusztus 13-14.
Bajnok Ádám Dániel (U 15. 85 kg) 85+103=188 kg
2. helyezett Ádám Dániel (U 17. 85 kg) 85+103=188 kg

 

Felnőtt OB (Budapest, 2016. október 22-23.)
2. helyezett Mikovics Attila (+105 kg) 141+180=321 kg
9. helyezett Ádám Dániel (77 kg) 85+110=195 kg

 
Ökölvívó érmek az ökölvívó és a súlyemelő Magyar Bajnokságokon PDF Nyomtatás E-mail
Ökölvívó szakosztály
2016. november 08. kedd, 23:30

Ifjúsági OB (Budapest, 2016. október 5-8.)
2. helyezett Moldoványi Bence (49 kg)
3. helyezett Vánczku Attila (69 kg)

 

Női OB (Érd, 2016. november 2-5.)

Bajnok Nagy Kornélia Kitti (felnőtt 57 kg)
2. helyezett Kovács Klára (felnőtt 54 kg)
2. helyezett Molnár Orsolya (ifjúsági 81 kg)

 
Marcell játéka aranyat ért Zágrábban PDF Nyomtatás E-mail
Tollaslabda szakosztály
2016. október 07. péntek, 09:43

Az NYVSC fiatal versenyzője meggyőző teljesítménnyel vette be a horvát fővárost.

Tizenhat ország kétszázhatvan sportolója mérte össze tudását a hétvégén megrendezett Zagreb Youth Open nemzetközi tollaslabdaversenyen. A kétnapos, maratoni viadalon öt korcsoportban és három versenyszámban – egyéniben, párosban és vegyespárosban – léptek pályára a fiatalok. A magyar küldöttséget több klubcsapat játékosai alkották, akik két aranyat, négy ezüstöt és nyolc bronzérmet szereztek. A nyíregyházi színeket a Zelk Zoltán Általános Iskola ötödikes tanulója, Szentpáli Marcell képviselte, aki a 11 év alattiak (U11) korcsoportjában egyéniben arany-, párosban (érdi játékostársával az oldalán) bronzérmet szerzett.

tollas 02 A csoportmeccsek izgalmas csatákat hoztak számára, ahol egy olasz és egy horvát játékossal kellett játszania a továbbjutásért. Az előbbivel szemben szoros csatában, 2:1-re ugyan alulmaradt, de a kiemelt horvát ellen magabiztos, 2:0-ás győzelemmel továbbjutott. A főtáblán taktikus és magabiztos játéka meghozta gyümölcsét. A négy között szlovák ellenfelét 2:0-ra legyőzve került a döntőbe, ahol szintén egy olasz fiú várt rá. 

Marcell dominálva, jó játékkal kezdte az első szettet, amit két-három ponttal végig vezetve sikerült hoznia. A folytatásban a milánói klub versenyzője feljavult, szívósságával szorossá tette az állást és egalizált. A döntő játszma ismét Marcell pillanatait hozta. A hosszú és látványos labdamenetekkel tarkított utolsó szettben a nyíregyházi fiú nem engedte magára az olaszt, és megszerezte a végső győzelmet (21:18). Külön öröm számára, hogy korosztályában a torna legjobb játékosa különdíját is átvehette.
– Úgy gondolom, hogy a rengeteg nyári munka, szorgalom és a kiváló edzői felkészítés meghozta gyümölcsét – fogalmazott Marcell apukája, Szentpáli Szabolcs. – Sokat köszönhetünk a nyíregyházi klubnak, ahol Jakabné Keul Andrea és Gönczi Andrea kezei alatt már több nagyszerű tollaslabdázó is eljutott a korosztályos válogatottságig.
Marcellnak rövid időn belül ez volt a második nemzetközi tornagyőzelme, ősszel pedig további hazai és külföldi tornák elé néz.

Eredmények:

Senule Sumana (Olaszország) - Marcell Szentpáli 2:1 (16-21, 21-15, 21-13)
Roko Pipunić (Horvátország) - Marcell Szentpáli 0:2 (13-21, 19-21)
Marcell Szentpáli - Andrej Suchy (Szlovákia) 2:0 (21-9, 21-18)
Marcell Szentpáli - Simone Piccinin (Olaszország) 2:1 (21-17, 17-21, 21-18)

tollas 01

 

 
Magyar Bajnok Ádám Dániel PDF Nyomtatás E-mail
Súlyemelő szakosztály
2016. szeptember 05. hétfő, 15:01

A klub súlyemelője az U 15-ös Országos Bajnokság 85 kg-os súlycsoportjában 85+103= 188 kilogrammos összteljesítménnyel aranyérmet szerzett.

Teljesítménye az U 17-esek mezőnyében ezüstérmet hozott számára.
A versenyt Tamásiban rendezték augusztus 13-14-én.

Gratulálunk!

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2